Welkom bij Premio Van Essen, voorheen bekend als Bandencentrum Bourgonjen! Het bedrijf dat gevestigd zat aan de Ceintuurbaan 8 in Zwolle. En het nog zit, maar dan onder de naam van Premio van Essen.

Historie

Bandencentrum Bourgonjen is meer dan 60 jaar actief geweest en was (en is) daardoor een zeer bekende naam in Zwolle en omgestreken. Voor met name autobanden was dit hét adres.

Per 1 november 2013 is Bandencentrum Bourgonjen overgenomen door Van Essen. Van Essen is een gespecialiseerd banden- en autoservicebedrijf met vestigingen in Emst, Eerbeek, Vaassen en Zwolle.

De historie van Van Essen begint net na de oorlog, omstreeks 1947. In Emst is Van Essen begonnen met het kopen en verkopen van auto’s. Van hieruit kwam steeds vaker de vraag naar autobanden. Door de jaren heen heeft Van Essen zich volledig gespecialiseerd in banden. Dit voor personen- en bedrijfsauto’s, aanhangwagens, motoren, caravans en campers, landbouwvoertuigen, vrachtwagens en de industrie.

Zeer compleet pakket aan bandenservice!

Bandenservice blijft ons specialisme. Door de overname heeft het voormalige Bandencentrum Bourgonjen nu de beschikking gekregen over alle mogelijke expertise en specialismen op het gebied van banden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt aangeboden.

Van nieuw tot gebruikt, voor kruiwagens, auto’s, campers, caravans tot motoren, voor de industrie, transport- en de agrarische sector. Nergens in de omgeving is z’n uitgebreid pakket leverbaar. Te denken valt ook aan nieuwe en gebruikte velgen, uitlijnen van auto’s, trimmen van banden en richten van velgen. Vulcaniseren van truck- en landbouwbanden, het balanceren van blinde wielen, balanceren met infrarood balanceerapparaat, en onder hoge druk balanceren (nabootsing werkelijkheid). Een speciaal ROF-machine, mobiele service en pechservice voor transport en agrarische sector, etc.

Uitbreiding met autoservice

Naar aanleiding van veel vraag van klanten naar apk en onderhoud, hebben wij ons dienstenpakket uitgebreid. Sinds 22 mei 2015 doen we dit onder de naam Premio Banden en Autoservice Van Essen (afgekort als Premio Van Essen). Omdat wij op onze andere vestigingen veel ervaring hebben met autoservice was dit voor ons een kleine stap. Het personeel beschikt over de benodigde papieren. En onze eerste monteur en apk-keurmeester, en hebben veel ervaring.

Collage vestiging 1

Onderscheidende punten

Naast scherpe prijzen, een zeer breed assortiment en laagdrempeligheid, weten wij ons te onderscheiden door het leveren van hoogwaardige service. Specifiek op het gebied van advies, kennis, vriendelijk, snelheid, klantgerichtheid en een ruim dienstenaanbod. Onze jarenlange kennis en ervaring, staan garant voor het juiste advies. Kom langs of maak een afspraak, en ervaar het zelf.

 

Welkom bij Premio Van Essen!

Voormalig Bandencentrum Bourgonjen, maar dan met een beetje extra service!