Wat houdt een kleine beurt voor mijn auto in?

Bij een kleine beurt controleren wij u auto op essentiële punten zoals verlichting, remmen, ruitenwissers, bandenspanning, etc. Ook de motorolie wordt ververst en het oliefilter vervangen. Deze controle is vooral preventief en zorgt ervoor dat eventuele problemen op tijd gesignaleerd kunnen worden, en de motor van schone en voldoende olie wordt voorzien.

Waarom moet ik een kleine beurt laten uitvoeren?

Regelmatig onderhoud garandeert u een veiligere auto met een langere levensduur, betere rijprestaties en minder brandstofverbruik. Bovendien voorkomt een vroege diagnose vaak dure reparatiekosten.

Wanneer moet ik een kleine beurt laten uitvoeren?

Moderne auto’s zijn uitgerust met boordcomputers. Deze geven aan wanneer het tijd is voor een servicebeurt. Dit wordt berekend op basis van het aantal gereden kilometers of de leeftijd van de auto. Heeft uw auto geen boordcomputer, dan is het advies jaarlijks afwisselend een ‘kleine beurt’ en ‘grote beurt’ uit te laten voeren, of om de 15.000 kilometers.

Kleine beurt i.c.m. apk

U kunt de kleine beurt combineren met de apk-keuring, maar hiervoor ook een losse afspraak maken.

Tarief

De kosten voor een kleine beurt hangen af van het type en de hoeveelheid olie dat nodig is voor uw auto. Bel, mail of kom gerust langs dan ontvangt u een exacte prijsopgave.

Factoren zoals uw rijstijl, het aantal kilometers dat u rijdt, het gewicht van de auto, het gebruik en de weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat onderhoud sneller nodig is. Een belangrijk onderhoudspunt is het regelmatig verversen van de motorolie en de vervanging van het bijbehorende oliefilter. Voldoende olie – en wat wat tegenwoordig erg belangrijk is de juiste olie – zorgt voor een optimale prestatie van uw aandrijving, zodat u minder brandstof verbruikt, de motor minder lawaai maakt, en de kans op een kapotte motor kleiner is.

Van Essen Eerbeek

Adres

 • Kollergang 12
  6961 LZ Eerbeek

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  09.00 - 12.00 uur
 • 13.00 - 15.00 uur

Van Essen Zwolle

Adres

 • Ceintuurbaan 8
  8024 AA Zwolle

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  08.00 - 12.00 uur