Roetfilterreiniging zonder vervanging dure onderdelen; verhelpt verstopping en voorkomt schade en dure reparatie aan de dieselmotor

Houdt uw auto in of brand het roetfilterlampje. Grote kans dat het roetfilter verstopt zit. Laat een roetfilterreining uitvoeren, en voorkom schade en een dure reparatie aan de motor.

Dieselauto’s mogen maar een wettelijk vastgestelde maximale hoeveelheid roet en fijnstof uitstoten. Om hieraan te kunnen voldoen zijn dieselauto’s voorzien van een roetfilter, ook wel DPF (Diesel Particulate Filter) genoemd. Dit onderdeel voorkomt dat er teveel fijnstof en roet in het milieu terecht komt en hieraan schade aan kan richten. Maar naar verloop van tijd kan het filter verstopt raken en problemen veroorzaken. Wij beschikken over een uniek systeem om het roetfilter zonder de- en montage te reinigen tegen lage kosten.

Regeneratie roetfilter

Een roetfilter wordt automatisch en periodiek geregenereerd (gereinigd). Het motormanagementsysteem van de auto spuit hiervoor ongeveer iedere 1.000 km extra diesel, regeneratievloeistof, of een combinatie van beide, in het filter. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen verbranden. Maar dit kan alleen maar als de motor op voldoende temperatuur is en er genoeg tijd is om het regeneratieproces volledig uit te voeren. Hiervoor is het dus belangrijk dat er lange afstanden en op hogere snelheid gereden wordt.

Wordt er bijna alleen maar korte afstanden of in de stad gereden dan komt de motor niet op temperatuur. Het regeneratieproces start dan niet op of het proces breekt voortijdig af. Als dit keer op keer gebeurt gaat de auto op den duur inhouden en uiteindelijk in de noodloop(procedure) lopen. Het controlelampje van het roetfiltersysteem zal dan ook gaan branden. Rij in dit geval niet te lang door om kostbare schade aan de motor te voorkomen.

roetfilterlampje_dpf_roetfilterreinigingbrandt 850268

Van de auto’s die wel goed regenereren kan het roetfilter op den duur ook verstopt raken. Dit komt omdat er tijdens de regeneratie as overblijft dat zich in het filter ophoopt. Dit kan zich vanaf ongeveer 150.000 kilometer (kan eerder of later afhankelijk van omstandigheden) voordoen. Door de opgehoopte as, gaat de elektronica het roetfilter vaker proberen te reinigen en gaat het waarschuwingslampje branden. Veel automobilisten rijden in dit geval door omdat ze niets aan de auto merken. En omdat ze weten dat het geld gaat kosten… Maar doorrijden zal meer geld gaan kosten.

Roetfilterreiniging

Een motor die in de noodloop zit krijg je hier niet meer met een toevoeging (additief) uit. Een roetfilter dat bijna volledig verstopt zit of waar de motor al in de noodloop loopt, vereist een professionele roetfilterreiniging. Daarvoor hebben wij speciale apparatuur van Bardahl. Hiermee zijn wij in staat om het volgelopen roetfilter te reinigen en de motor uit de noodloop te halen. En wat bijzonder is, dit kan zónder demontage en vervanging van het dure filter. En het verlengt de levensduur van het bestaande filter tot 100%.

Machinevoorroetfilterreiningturboreinigingeninlaatreiniging

Inhoud roetfilterreining

De behandeling bestaat uit 3 stappen

 1. Eerst vindt reiniging van het roetfilter plaats. Hiervoor sluiten wij onze apparatuur aan op toevoerleiding van de drukverschilsensor en dienen een specifieke reinigingsmiddel toe.
 2. Via dezelfde toevoerleiding spoelt de machine vervolgens het filter volledig met een daarvoor bestemd spoelmiddel.
 3. Tot slot wordt er en bijbehorend additief aan de brandstof toegevoegd. Bij stilstand werkt de reiniging vanuit de brandstoftank namelijk nog na. Het neutraliseert de laatste vrijgekomen roetdeeltjes en zorgt ervoor dat deze gasvorming het systeem verlaten.

Deze professionele roetfilterreiniging is geschikt voor elk type dieselmotor dat is uitgerust met een roetfilter. Deze reinigingsprocedure is zeer duurzaam en uit te voeren voor een betaalbare prijs. Er hoeven geen kostbare onderdelen vervangen te worden. Dus daardoor een betaalbare oplossing.

Kosten roetfilterreiniging

De kosten voor een DPF/roetfilterreiniging zijn slechts 3590,00 incl. btw (=296.69,- excl. btw).

Anderen bekeken ook

Preventieve DPF/Roetfilter Reiniger
Toevoegingen / additieven
Van Essen beschikt over uniek Bardahl 5 in 1 reinigingsmachine

Roetfilterreining laten uitvoeren

Wilt u het roetfilter laten reinigen, maak dan nu een afspraak bij één van onderstaande vestigingen of bel vrijblijvend voor informatie.

Van Essen Eerbeek

Adres

 • Kollergang 12
  6961 LZ Eerbeek

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  09.00 - 12.00 uur
 • 13.00 - 15.00 uur

Van Essen Zwolle

Adres

 • Ceintuurbaan 8
  8024 AA Zwolle

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  08.00 - 12.00 uur