Zomerbanden van Van Essen

Zomerbanden zijn de standaard banden van vroeger toen er nog geen winterbanden of vierseizoenenbanden waren. Voor de meeste mensen zijn autobanden rond en zwart en een noodzakelijk iets. Maar, een band is veel meer!

Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus blindelings op kunnen vertrouwen.

 

Kwaliteit van banden

Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is de afgelopen jaren sterk gestegen. Met name een betere rubbersamenstelling, de toepassing van het modernste karkasmateriaal en de opbouw van het loopvlak zorgen dat een moderne band werkelijk een hightech product is!

  • De rolweerstand is verminderd (lager brandstofverbruik);
  • Het geluidsniveau is gedaald;
  • De slijtage is sterk verminderd;
  • Het stuurgedrag is sterk verbeterd;
  • Het comfort van de banden is sterk toegenomen.

 

Zomerbanden

Zomerbanden worden steeds meer ontwikkeld om excellent te presteren onder zomerse omstandigheden. Ze geven meer grip bij hogere temperaturen, waardoor de remweg korter is. Zomerbanden stoppen gemiddeld 3 meter eerder bij een snelheid van 100 km/u en een temperatuur van 20 graden dan winterbanden.

Zomerbanden hebben geen lamellen zoals winterbanden, maar brede sleuven. Deze sleuven zorgen voor een gemakkelijke afvoer van water.

 

Prijs/kwaliteit

De prijs van een autoband is een belangrijk koopargument voor de consument. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en deskundige advisering steeds belangrijker. Vakmanschap en kennis op het gebied van montage, balanceren en uitlijnen zijn voor hightech producten zoals banden onontbeerlijk.

ACTIES

Bekijk hier onze lopende  ACTIES