Michelin brengt dit jaar de nieuwe e.PRIMACY band op de markt. Deze band is nieuw in zijn soort. Met deze banden moeten auto’s tot wel 7% zuiniger kunnen rijden. Dat is vooral een uitkomst voor elektrische auto’s. Zij komen tot wel 30 kilometer verder per laadbeurt.

Michelin spreekt over een doorbraak. Ten eerste omdat de productie van deze ‘ecologisch verantwoorde band’ volledig CO2-neutraal is. Zij hebben de hele keten duurzamer gemaakt. Dat begint bij de winning van de ruwe grondstoffen, de groene stroom waarop de fabrieken draaien, en de manier waarop ze de banden hergebruiken aan het einde van hun leven. Dit is de eerste band waarvan precies duidelijk is wat de impact is van dit product op het milieu.

Een close up van een michelin e primacy band

Bovendien, zegt Michelin, levert de nieuwe bandensoort een ‘significante bijdrage aan het proces om auto’s efficiënter te maken’. Onder meer door een verbeterde samenstelling van het rubber hebben de banden een lagere rolweerstand. Dat wil zeggen dat de motor van een auto minder moeite hoeft te doen om de banden te laten rollen. Omdat daar minder energie voor nodig is, haal je meer kilometers uit je brandstoftank of accupakket

Innovaties

Michelin heeft de nodige innovaties doorgevoerd aan de e.PRIMACY. Deze maken de band efficiënter en zorgen voor goede prestaties onder de belangrijkste omstandigheden.

Energy Passive compound
Het rubbermengsel “Energy Passive compound” vermindert de energiedissipatie (verlies aan nuttige energie). De toplagen bevatten minder grondstoffen, waardoor het brandstofverbruik verbetert.

michelin e primacy slim belt

CoolRunning zijwanden
De nieuwe banden beschikken over ‘CoolRunning’ zijwanden. Deze zijn minder flexibel dan bij bestaande banden en absorberen daardoor minder energie bij het buigen. Hierdoor neemt de actieradius toe.

michelin e primacy coolrunning sidewall

MaxTouch Construction
De MaxTouch Construction technologie maximaliseert het contactoppervlak met het wegdek. Dit zorgt voor een betere verdeling van de kracht tijdens accelereren, remmen en het nemen van bochten. Hierdoor gaat de band langer mee zonder in te leveren op andere prestaties.

michelin e primacy maxtouch construction

De band is naar verwachting vanaf 1 maart 2021 in 56 maten (tussen 15 en 21 inch) leverbaar. Vraag bij één van onze vestigingen of uw bandenmaat inmiddels leverbaar is.

Anderen bekeken ook

Zomerbanden
Uitlijnen
Acties