Common Rail Diesel Injector Cleaner 500 ml (1155B)

Bardahl Common rail Diesel Injector Cleaner is uniek in z’n soort. Deze krachtige reiniger pakt een dieselmotor aan die slecht loopt, (sterk) vervuild is, veel rookt en/of hoog brandstofverbruik heeft.

Eén behandeling met deze diesel reiniger zorgt voor:

 1. Reiniging en bescherming van het complete injectiesysteem (reinigt o.a. verstuivers);
 2. Verlaging van het brandstofverbruik;
 3. Verbetering van acceleratie;
 4. Verhoging van het smerend vermogen van de brandstof en verwijdering van water (condens) uit de brandstof;
 5. Vermindering van het motorlawaai;
 6. Vermindering van de uitlaatrook.

Gebruik

U kunt op 2 manieren Common Rail Diesel Injector Cleaner toevoegen.
1. Voeg de diesel injector cleaner toe als er nog ongeveer 20 liter brandstof in de tank zit en rijdt de tank zoveel mogelijk leeg. Op deze manier heeft u een sterk geconcentreerd mengsel (brandstofreiniger met brandstof). Dit raden we aan als motoren echt vervuild zijn, met merkbare signalen als: hoog brandstofverbruik, storingen, slecht presteren, onregelmatig lopen van de motor, etc.

2. Voeg de diesel injector cleaner toe aan de brandstoftank en tank de brandstoftank helemaal vol. Het is een minder sterk geconcentreerd mengsel dan de 1e optie, maar het product heeft wel langer de tijd z’n werk te doen. We raden de 2e optie aan als u preventief de motor wilt reinigen. Preventief reinigen van de motor draagt bij aan het in stand houden van prestaties en minimaliseert de kans op storingen.

Algemeen: welke optie u ook kiest, beide opties zijn goed. U kunt geen verkeerde keuze maken.

Advies

Rijdt u veel korte stukken? Voeg dan bij voorkeur iedere 5.000 km een blik toe aan de diesel. Een motor die veel korte stukken rijdt vervuilt meer, ontwikkelt meer vocht, etc. De kans op storingen is groter.
Rijdt u veel snelweg kilometers en dus langere stukken? Dan is het advies iedere 10.000 km een blik dieselreiniger toe te voegen. Op deze manier blijft de motor in topconditie en minimaliseert u de kans op vervuiling en vervelende storingen.

TIP

Zorg dat de motor goed warm wordt wanneer de Common Rail Diesel Injector Cleaner in de brandstoftank zit. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld 80 km/h in z’n derde versnelling te rijden in plaats van in z’n 4 of 5 en bij 120 km/h in z’n 4e versnelling. Hierdoor maakt de motor meer toeren en wordt warmer. Dit zorgt voor een maximale reiniging van de motor en verwijdering van vuil, roet, etc.

Lees altijd de gebruiksaanwijzing op het etiket voordat u de brandstofreiniger gaat toevoegen. Voeg niet meer toe dan voorgeschreven, dit kan een nadelig effect hebben.

Prijs Bardahl Common Rail Diesel Injector Cleaner 500 ml (1155B)

De prijs van een bus Bardahl Common Rail Diesel Injector Cleaner 500 ml is € 29,74 en is af te halen bij één van onderstaande vestigingen.

Van Essen Eerbeek

Adres

 • Kollergang 12
  6961 LZ Eerbeek

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  09.00 - 12.00 uur
 • 13.00 - 15.00 uur

Van Essen Zwolle

Adres

 • Ceintuurbaan 8
  8024 AA Zwolle

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  08.00 - 12.00 uur