Autoruitschade? Ga snel naar Van Essen voor herstel!

U kunt bij ons terecht voor uw autoruitschade. Wij zijn onderdeel van Autoglas Vriend, een officieel glasschadeherstelbedrijf met goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers.

Autoruitschadeherstel bij Van Essen

Wij proberen zoveel mogelijk een autoruit te repareren. Dat lukt meestal perfect als het om één of meerdere sterretjes gaat. In veel gevallen betaalt uw verzekeringsmaatschappij de volledige rekening. Is de autoruitschade groter, dan vervangen wij de ruit en regelen de afhandeling met uw verzekeraar.

Hoe handelen wij uw autoruitschade af?

Wij werken samen met de meeste verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Wanneer u een afspraak met ons maakt, handelen wij de administratie met uw verzekeringsmaatschappij af. Wij nemen contact met hen op en regelen de financiële afhandeling. Indien u een eigen risico heeft, kunt u dat direct met ons regelen. U hoeft meestal geen contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij (afhankelijk van uw polisvoorwaarden). Wij (Autoglas Vriend) werken voor bijna alle verzekeraars en volmachtkantoren in Nederland.

Logo's ruitschade herstel verzekeringsmaatschappijen

Wij gebruiken fabrieksoriginele autoruiten en proberen de schade zo voordelig mogelijk voor u en uw verzekeraar te herstellen. Natuurlijk krijgt u op al onze werkzaamheden volledige BOVAG garantie!

Sterreparatie

Een opspattend steentje kan al snel leiden tot autoruitschade. Dat is vervelend, maar een snelle ruitreparatie voorkomt meestal vervanging van (dure) autoruiten.

Met onze moderne apparatuur repareren wij alle soorten ruitschade aan personen- en bedrijfsauto’s. De meeste beschadigingen tot een doorsnee van 4 cm zijn perfect te repareren. Snelle reparatie is noodzakelijk omdat een sterretje door temperatuurwisselingen snel een barst kan worden. Ook moet rekening gehouden worden met veiligheidsrisicio’s. Autoruiten dragen namelijk in de meeste auto’s bij aan de stevigheid van de (kooi)constructie.

Hoe gaat sterreparatie in z’n werk

De beschadiging wordt eerst vocht- en luchtvrij gemaakt. Daarna wordt onder hoge druk, een kleine hoeveelheid glasheldere kunsthars aangebracht. Onder invloed van UV licht wordt de hars hard. Hiermee krijgt de autoruit zijn sterkte terug.

Ruitvervanging

Is een autoruit niet meer te herstellen, dan gaan wij over tot vervanging. Het juist plaatsen van een autoruit is van invloed op de stijfheid van de carrosserie en de veilige werking van de airbag. Laat daarom altijd uw beschadigde autoruit herstellen of vervangen door een erkend BOVAG autoruitschadespecialist.

Niet verzekerd voor ruitschade?

Ook als u niet verzekerd bent voor autoruitschade, kunt u bij ons terecht. Een sterreparatie kost € 55,- incl. btw. Voor ruitvervanging maken wij u geheel vrijblijvend een prijsopgave. Dit hangt namelijk van een aantal zaken af, zoals merk en type auto, met of zonder sensoren, of met of zonder zonneband. Daarnaast is een gebruikte ruit misschien ook een oplossing.

Bel, mail of kom langs bij één van onze vestigingen voor meer informatie of een prijsopgave. Aan de hand van de groene kaart, krijgt u de juiste informatie.

Van Essen Eerbeek

Adres

 • Kollergang 12
  6961 LZ Eerbeek

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  09.00 - 12.00 uur
 • 13.00 - 15.00 uur

Van Essen Emst

Adres

 • Vlekkertseveld 16
  8166 KZ Emst

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.15 - 12.00 uur
 • 13.10 - 19.00 uur
 • Zaterdag
  08.15 - 12.00 uur
 • 13.10 - 15.00 uur

Van Essen Zwolle

Adres

 • Ceintuurbaan 8
  8024 AA Zwolle

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  08.00 - 12.00 uur