Ultieme veiligheid in álle seizoenen

Of  je nu alleen in de auto zit of met je hele gezin, veiligheid gaat boven alles. Daarbij moet je volledig kunnen vertrouwen op de banden. Zij zijn het enige contact met de weg. En dat heeft producent Goodyear goed begrepen.

Goodyear staat erom bekend zijn banden steeds opnieuw te perfectioneren. De gloednieuwe Vector 4Seasons Gen-3 is nu verkrijgbaar. Een vierseizoenenband waarop je het hele jaar stevig grip op de weg houdt, ook als je een sportieve rijstijl hebt. Dit betekent geen bandenwissels meer of extra zorg wanneer je besluit een weekend te gaan skiën.

Een close up van een Goodyear Vector4 Seasons Generatie 3 band

Prima alternatief voor winterbanden

Onder de 7 graden zijn winterbanden weliswaar optimaal, maar vierseizoenenbanden zijn voor de tamelijk zachte Nederlandse winters een prima alternatief. Het befaamde 3-Peak Mountain Snowflake symbool op de band bevestigt dat Vector 4Seasons Gen-3 zeer sneeuwbestendig is.

Deze revolutionaire band bijt zich krachtig vast in de sneeuw dankzij het hoge aantal dwarsgroeven in het midden van het loopvlak. Hierdoor presteert deze derde generatie van de band nog eens 5% beter op witte wegen dan de vorige generatie. Maar niet alleen op sneeuw, op ieder denkbaar soort wegdek zijn ligging en grip optimaal.

Nieuwe generatie overtreft de vorige

De reden dat deze all seasonband een nóg betere prestatie levert, is dat de op twee na grootste bandenproducent ter wereld er telkens in slaagt om zichzelf te overtreffen. Het voorgaande  model, de Vector 4Seasons Gen-2, heeft meer prijzen gewonnen dan welk ander merk dan ook. Zij hebben met Gen-3 de lat nog weer hoger weten te leggen.

Profiel van Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 band met 3Snow Grip Technology

Voor welke auto is een vierseizoenenband geschikt?

Goodyear is zelf voorstander van het gebruiken van zomer– en winterbanden. Vierseizoenenbanden zijn wel perfect voor automobilisten met een lager jaarlijkse kilometrage. Naast de kleine maten ziet Goodyear nu in toenemende mate een groeiende marktvraag naar grotere velgdiameters zoals 17, 18 en 19”. Dit duidt erop dat ook SUV-rijders zijn gecharmeerd van de band.

Grip op het weer: veiligheid boven alles

De populariteit van vierseizoenenbanden neemt de laatste jaren dus gestaag toe. In heel Europa is de markt voor vierseizoenenbanden sinds 2010 zelfs vervijfvoudigd. Logisch, gezien het grote aantal voordelen dat dit segment banden biedt: veiligheid in alle weersomstandigheden, een uitstekend remvermogen, buitengewone grip op een nat wegdek en voortreffelijke remcapaciteiten op een droge ondergrond.

Waar verkrijgbaar

Vind je het dus vervelend om twee keer per jaar je banden te moeten omwisselen, maar wil je onder alle weersomstandigheden grip op de weg houden? Dan is deze generatie vierseizoensbanden van Goodyear een uitstekende keuze. Verkrijgbaar bij Van Essen Emst, Eerbeek, Apeldoorn en Zwolle. Klaar terwijl je wacht.

Van Essen Eerbeek

Adres

 • Kollergang 12
  6961 LZ Eerbeek

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  09.00 - 12.00 uur
 • 13.00 - 15.00 uur

Van Essen Emst

Adres

 • Vlekkertseveld 16
  8166 KZ Emst

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.15 - 12.00 uur
 • 13.10 - 19.00 uur
 • Zaterdag
  08.15 - 12.00 uur
 • 13.10 - 15.00 uur

Van Essen Zwolle

Adres

 • Ceintuurbaan 8
  8024 AA Zwolle

Openingstijden

 • Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 12.30 uur
 • 13.00 - 17.30 uur
 • Zaterdag
  08.00 - 12.00 uur